BBQ & BLUES
Na het succes van Hog-night op de 3e zaterdag van november 2017 is er besloten om dit jaar weer een feestelijk tintje te geven aan de 3e zaterdag van november. Het is BBQ & Blues geworden, de naam is alleen na de avond bedacht. Dat de bbq’s aangingen was al bekend, de muziek niet. Ons lid Luc had een band geregeld maar niemand wist welke band of welk genre ze speelden. Als je Luc informatie vroeg over de band zei hij met zijn Belgisch accent alleen: “tis enne bend zonder naam he”. Het bleek later dat de band toch een naam had, en wel: Mo’s blueZzcrew. Vandaar dat de naam van deze avond BBQ & Blues is geworden. De BBQ werd verzorgd door Ed & Boy, beiden hebben al wat ervaring met BBQ, want zij verzorgen ook de BBQ bij de Boszichtrit (deze is trouwens in 2019 op 2 juni). Ook ons jeugdlid, de dochter van Ed, Vivian was aanwezig en heeft geholpen om alles bij het buffet in goede banen te leiden. Ze hadden 4 BBQ’s ter beschikking, een UDS, een Miele 2.0, een T-Drum BBQ en een Weber kettle, hier werd alles op klaargemaakt door de heren. Geserveerd werden Beer Brats (BBQ worsten langzaam gegaard in bier), Duitse koteletten, Indonesische Sate’s (naar recept van Ed) en Low & Slow Spare-Ribs, dit alles werd vergezeld door bbqsaus, diverse salades en brood. Onze voorzitter Paul had natuurlijk weer iets speciaals uitgedacht voor de aankleding van het buitengebeuren: een Minion waar een vuurtje in gestookt kon worden en eventueel een pannetje met saus opgezet kon worden door de heren van de catering. Samen met onze vrienden van de Independent Warriors hebben we er een toffe avond van gemaakt kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd feestje dat zeker in 2019 een vervolg zal krijgen.