Pits”TOP” 10

NaamAdresFritesAssortimentBiker-friendlyOverall
Friterie Sebastienfriterie Sebastien
Avenua F. Nicolay
Stvelot (B)

109928 Punten
NR. 1 • Friterie Sebastien

(recensie mei 2021)

Zondag 30 mei was het eindelijk eens een mooie dag om met de motor op pad te gaan. Hier werd ook gretig gebruik van gemaakt aangezien er 10 motoren en een paar duo passagiers om 10.00 uur in ons clublokaal (op het terras) aanwezig waren voor de gebruikelijke kop koffie of dergelijke. Toen we wilden vertrekken sloeg de motor van Ben niet aan, maar met een paar mensen duwen en Ben kon ook mee rijden. We zijn gelijk maar naar Duitsland gereden om dat de grens net open was ivm corona. Hier kun je toch nog lekker doorrijden zonder dat je de hele tijd op de snelheid moet letten omdat in Duitsland op alle wegen buiten de bebouwde kom 100 km gereden mag worden. In de buurt van Schevenhütte hebben we een pauze gemaakt op een parkeerplaats in het bos. Hier werd besloten om in Stavelot een Belgische friet te gaan eten. De accu van de motor van Ben was dus helemaal dood en opnieuw moest hij aangeduwd worden,hij besloot dat het maar beter was om naar huis te rijden. Boy en Ton gingen mee zodat hij niet alleen hoefde te gaan mocht er nog iets raars gebeuren met de motor. De anderen gingen op weg naar Stavelot wat toch nog plus minus 70 km rijden was. De terrassen zaten overal behoorlijk vol met het mooie weer en ook in Stavelot was het behoorlijk druk. We konden de motoren mooi parkeren voor de friterie Sébastien. De bestelling ging met handen en voeten (Franstalig) maar ze hadden in de gaten dat we bij elkaar hoorden en alles werd in een keer klaar gemaakt zodat we allemaal gelijk aan het eten waren. We hebben hier al vaker gegeten maar dat was nog voordat we de Friture top 10 gemaakt hebben en zodoende dat deze er nog niet in stond. Dat de kwaliteit uitstekend is hier wisten de meeste van ons al. Voor Frits was het de eerste keer dat hij hier was en de friet kreeg van hem een 10. (Van mij ook trouwens)
Met een volle maag konden we huiswaarts keren maar dat verliep niet vlekkeloos. Op een gegeven moment zag ik dat we niet meer compleet waren, Frits was vergeten te wachten toen de motoren achter hem moesten wachten voor een stoplicht. We hebben een tijdje gewacht naast de weg maar toen er niemand meer kwam zijn we maar door gereden naar huis. Het was ondanks een paar kleine ongemakken toch een geslaagde zondag met mooi weer ,lekker eten en p/m 300 km op de teller.
NaamAdresFritesAssortimentBiker-friendlyOverall
Friterie Le Ranchfrieterie Le Ranch
N666 Rue De Louveigné 59, Sougné-Remouchamps (B)

99927 Punten
NR. 2 • Le Ranch

(recensie 2ebruari 2017)

We komen al enkele jaren bij Frieterie Le Ranch, het is een frituur langs een doorgaande weg aan de ene kant en een beekje aan de andere kant. Er is een ruime parkeerplaats waar de motoren mooi in het zicht staan. Le Ranch beschikt over een terras en zitplaatsen binnen. De bediening is vriendelijk en ook al spreek je geen of weinig Frans ze begrijpen je altijd. Ondanks dat het altijd een beetje chaotisch wordt als wij binnenvallen worden de bestellingen vlot geserveerd. Zeer zeker de moeite waard om er een tussenstop te plannen.
NaamAdresFritesAssortimentBiker-friendlyOverall
Luci's Frites, Broodjes & MeerSint-Truidersteenweg 494 A
Sint-Lambrechts-Herk  Hasselt (B)
99927
NR. 2 • Luci's Frites, Broodjes & Meer

(recensie juni 2019)

Tijdens het narijden van onze Boszichtrit hebben we een lunchstop gehouden bij Luci's. En het is ons zeer goed bevallen, erg vriendelijk en alles ongeveer gelijk klaar. (Hij vroeg of we bij elkaar hoorden).
Mooie zaak met een grote parkeerplaats 50 meter verderop.
Zowel buiten als binnen genoeg zitplaatsen.
Met 27 punten eindigt deze Pit-Stop op een gedeelde 2e plaats.
NaamAdresFritesAssortimentBiker-friendlyOverall
Chez AlinaHinter der Heck 84, 4750 Bütgenbach, België99927
NR. 4 • Chez Alina

(Recensie maart 2022)

Op een van onze zondagsritten kwamen we bij deze friterie terecht die zeker een plekje in onze pitstop top 10 verdiend. NL. Frietjes super lekker, een ruim assortiment, leuke bediening, goede toiletten, ruime parkeergelegenheid en lekker in het zonnetje gegeten.
NaamAdresFritesAssortimentBiker-friendlyOverall
Frituur 't BrökskeViseweg 12
3790 Moelingen, Belgie
98925 Punten
NR. 3 • Frituur 't Brökske
(recensie april 2019)

Vandaag 1e Paasdag met dit mooie weer een fijne zondagsrit gereden. Met 6 motoren richting het zuiden. Om bij maastricht de grens over te steken naar Moelingen in Belgisch Limburg. Onze voorzitter wist hier nog een frituur waarvan hij dacht dat deze wel eens in onze Pistop-10 terecht zou kunnen komen. Paul had dit etablissement al eens bezocht met Luc. De eigenaren waren zeer vriendelijk. Eigenlijk ging de frituur pas om 14.00 uur open en waren wij wat aan de vroege kant maar dat was geen probleem er werden meteen parasols opengeklapt en zonweringzeilen boven de terrastafels uitgeschoven. We waren met 7 persoenen en er konden maar 6 personen aan de picnictafel zitten en er werd gelijk een stoel bijgehaald door de eigenaar. Friet was er in 3 verschillende maten klein, middel en groot. De grootste was ook groot genoeg, zo groot krijg je ze niet overal meer. Het aanbod van snacks was ruim voldoende net als de diverse dranken. Een plaats in onze pitstop-10 is zeker verdiend.
NaamAdresFritesAssortimentBiker-friendlyBiker-friendly
Au Petit ChefPlace de Rome 6
4960 MALMEDY (B)

https://www.facebook.com/aupetitchefmdy

https://www.facebook.com/chuckwagonbe/

http://www.chuckwagon.be/nl/
98825 Punten
NR. 4 • Au Petit Chef
(recensie oktober 2018)

Tijdens onze laatste zondagsrit in oktober 2018 landen we in Malmedy bij Au Petit Chef. Een echte Belgische Friterie waar je de friet nog in een grote zak door een luikje krijgt geserveerd. Helaas hebben ze geen terras, dat kost hun een puntje. Zitplaatsen zijn er bij het restaurant niet maar op het pleintje tegenover de friterie kun je gezellig op een bankje zitten. De motoren kun je daar ook parkeren.

NaamAdresFritesAssortimentBiker-friendlyBiker-friendly
Friterie A L'Orée du boisRue de Borre 1 4601 Argenteau (B)99725
NR.5 • Friterie A L'Orée du bois
(recensie juli 2020)

Gisteren zijn wij (Peter , Ton, Frits en Paul ) een toertje gaan maken door België en hebben we friet gegeten op een nieuw adres ergens tussen Visé en Blegny.
Er was genoeg plek om te parkeren maar dat lukte niet iedereen even gemakkelijk.
De frieten waren heel lekker en ze hadden ook een behoorlijk groot assortiment. Binnen waren er zitplaatsen en buiten waren ook nog behoorlijk wat plaatsen.
De bediening duurde wel een beetje langer en natuurlijk is Frans niet ons sterkste punt als het om bestellen gaat.
Daarom hebben we het maar simpel gehouden en alleen maar friet gegeten, alleen Ton had er ook nog salade bij.
De wc was heel netjes en boven waren er ook nog zitplaatsen.
Alles bij elkaar opgeteld goed genoeg om in onze friture top 10 te komen.
NaamAdresFritesAssortimentBiker-friendlyOverall
Chuckwagon Bar-B-QueLuikersteenweg 117
3700 Tongeren (B)

https://www.facebook.com/chuckwagonbe/

http://www.chuckwagon.be/nl/
88824 Punten
NR. 6 • Chuckwagon Bar-B-Que
(recensie juni 2017)

Per toeval kwamen we op een zondagsrit in juni 2017 in Tongeren terecht en besloten bij Chuckwagon te stoppen.
De buitenkant en de verdere inrichting is Country-style.
De zeer uitgebreide menukaart bevat verschillende burgers die ook nog in verschillende maten verkrijgbaar zijn van Normaal tot XXL. Ook hebben ze de Challenge Burger, als je die helemaal op hebt inclusief frieten en groenten, eet jij en 3 personen aan je tafel voor niets. Maar ook echte BBQ gerechten zoals Spare-ribs en chickenwings en Tex-Mex gerechten zoals Chilli con Carne en Taco's vind je op de kaart.
Er is een ruim terras en de bediening is vriendelijk. Een klein min puntje, er moet per tafel afgerekend worden, ze doen de rekening niet splitsen. Dus neem een rekenmachientje mee als je met een grote groep gaat. Zeer zeker de moeite waard om tijdens een route voor om te rijden.
NaamAdresFritesAssortimentBiker-friendlyOverall
Frieterie Au P'tit CreuxRue des Charmilles 85
4950 Sourbrodt, België
79824
NR. 7 • Frieterie Au P'tit Creux
(recensie september 2020)

Zondag morgen 20 september 2020.
De dag na onze clubavond. Leuk om te melden dat sommigen van de aanwezigen pas in de ochtend van 20 september pas om half 4 in de ochtend huiswaarts gingen.
Inzet was Friterie Chez Alina 4750 Bütgenbach, België. Volgens onze presi eentje die in heel hoog in onze Pits"Top" 10 thuis hoort.
We reden in formatie: Paul voorop, dan Frits, Ger, Jan Kramer en als laatste Jan Driessen. Na ongeveer 2 uur ariveerde we bij de Friterie, maar helaas. Deze was gesloten. Hierdoor zijn we uit moeten wijken naar Frieterie Au P'tit Creux; Rue des Charmilles 85, 4950 Sourbrodt, België.
We moesten buiten staan om te bestellen, de frietbakkers ware niet de snelste.
Dit is meegenomen in de beroordeling.
Na het nuttige van het "Frietje" keerde we weer huiswaarts en totale afstand van precies 200 km.
NaamAdresFritesAssortimentBiker-friendlyOverall
Leo's Imbiss in Onkel Tom's HutteAn der Linde 2
53937 Schleiden - Gemund
Tel 0049 173 674 20 03

77923 Punten
NR. 8 • Leo's Imbiss in Onkel Toms hutte

(recensie juli 2017)

We zijn hier al vaker gestopt met onze club en deze keer was het tijdens onze heenreis van ons clubweekend. En ook met 15 man verliep en de bestellingen ordelijk en snel, een heerlijk terras buiten met voldoende parasols om ook in de schaduw te zitten. Voor onze motoren was er ook genoeg parkeerruimte, let wel op een parkeerschijf is blijkbaar ook voor motoren verplicht werd ons door de dienstdoende parkeerwacht gezegd (we hadden geen parkeer kaart, maar een briefje met de begintijd bleek ook voldoende). Natuurlijk werd ook hier de Currywurst met pommes getest en goed bevonden lekkere worst met heerlijke saus en goede pommes. Klein min puntje zijn hier de wc's, klein, dus behelpen met je motorkleding aan en het hygiene kon iets beter, maar we hebben ze ook al slechter gehad,
NaamAdresFritesAssortimentBiker-friendlyOverall
Imbiss "Bei Juppi"Ratherstr. 1
52385 Nideggen (D)


https://www.facebook.com
/BeiJuppi/
67922 Punten
NR. 9 • Bei Juppi

(recensie mei 2017)

Tijdens de Big End Rit van MCM kwamen we hier terecht. Een traditionele Imbiss in een oud tankstation. We werden ontvangen door de vriendelijke eigenaar die ons een plaatsje aanbood binnen in het restaurant. Er was voldoende plaats voor onze groep. De menukaart was redelijk uitgebreid, op de tafel stonden een kaart met de Tagesspecials. Natuurlijk stond hier ook de Currywurst mit Pommes op die ook opvallend veel door onze groep besteld werd. De wurst was prima , maar de saus was wat aan de waterige kant, de Pommes was van vlaamse dikte, maar deze had net iets langer in het vet gemogen. Verder een nette zaak met normale prijzen en een eigenaar die er alles aan doet om het je naar je zin te maken. Apart betalen was helemaal geen probleem, en dat hebben we wel al eens anders meegemaakt.