19e Boszichtrit

Al voor de 19e keer organiseerden wij op 8 mei 2016 de Boszichtrit, een open rit waar iedereen aan mee kan doen.

Zaterdag zijn we met een twaalftal leden aan de voorbereidingen zijn begonnen. De tent opzetten, stoelen en tafels uit hun winterslaap halen en afstoffen en overleggen hoe we alles dit jaar gingen neerzetten.

Op zondagmorgen om 8 uur was iedereen weer present voor de verdere opbouw. De weergoden waren goed gezind. De eerste inschrijvers waren er al om 8.45 uur, en deze hebben we na een kop offie om 9.30 uur op weg kunnen sturen.

In tegenstelling tot vorig jaar was er geen lange wachtrij bij de tafel waar de route op het navigatie systeem kon worden gezet door Ed & Boy. Veel mensen hadden gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot voorinschrijving, maar de belangrijkste reden was, dat wij in maart een navigatieavond gehouden hebben waar we de “kleine kneepjes van het vak” geleerd hebben. Hiervoor willen wij Wim nogmaals hartelijk danken. Dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen.

En met ruim 126 inschrijvingen kunnen we spreken van een geslaagde rit.

Toen iedereen op weg was en de inschrijftafel opgeruimd was, werden de inschrijvingen voor groepen bekeken om te zien wie de winnaars waren voor de beker “Grootste groep”, deze werd net als vorig jaar gewonnen door de Duitse Sonntagsfarhrer, namens MVC Boszicht van harte gefeliciteerd. Vorig jaar hadden ze aangegeven dat als men de beker nog een keer zouden winnen, ze wel graag wat in de beker wilden. Natuurlijk was dit niet tegen dovemans oren gezegd en werd aan hun verzoek voldaan (bijna niets is ons te gek om de deelnemers een fantastische rit te bezorgen). Door Ine werd de beker gevuld met een heerlijke prosecco, en alle leden van de Sonntagsfarhrer hebben een slokje kunnen nemen.

Om ongeveer 13.30 uur was de traditionele lunch verzorgd door Ine voor de medewerkers die de hele dag aanwezig zijn. Dit jaar een heerlijke ovenschotel met gehakt en prei en voor de vitamientjes was er sla, als toetje hadden we chocolademousse.

Ondertussen werd er ook de lootjes getrokken voor de prijswinnaars van onze rit, dit jaar hadden we 15 prijzen te vergeven, veel dank gaat dan ook uit naar onze sponsors die deze prijzen mogelijk maken.

Omstreeks 15.30 uur kwamen de eerste rijders terug.

Zij konden direct aanschuiven aan de BBQ die wij nu al 5 jaar hebben na onze rit.

Veel rijders zijn nog wat langer gebleven en hebben van het eten en het zonnetje op ons terras genoten.

Ook wij van MVC Boszicht hebben genoten en vooral van de complimenten die we kregen van de rijders. En daar doen we het voor, om collega motorrijders een mooie dag te bezorgen.

Wij willen dan ook iedereen bedanken die op wat voor mannier ook hun steentje hebben bijgedragen om ook deze Boszichtrit weer te doen slagen.

Tot 28 mei 2017 op onze 20e Boszichtrit.