20 jaar MVC Boszicht

In 1995 werd door enkele vrienden in Cafe Boszicht in Putbroek onze motorclub opgericht. Nu 20 jaar later hebben we dit met het grootste gedeelte van de leden gevierd, helaas waren enkele leden verhinderd.

We zijn de middag begonnen met een Solextour. Deze Maasplassentour werd verzorgd door Solextochten Roermond. Gestart werd om 14.00 uur met een

gedegen instructie van de werking van een  Solex en de plaats op de weg waar we hoorden te rijden. Dit was voor ons motorrijders natuurlijk even wennen, want nu moesten we uiterst rechts rijden en gebruik maken van fietspaden. Ieder van ons had het rijden vlug onder de knie. De tocht voerde ons via Herten en Linne naar Maasbracht waar koffie en vlaai op het programma stond. Vanwege de temperatuur werd de koffie verruild voor een lekker alcoholvrij biertje of een koel glas fris, de vlaai werd natuurlijk niet overgeslagen. De tocht voerde ons verder via “de Weerd” weer terug naar onze startplaats in Roermond.

Hierna zijn we weer terug gereden naar de plek waar alles begon Café Boszicht in Putbroek, niet alleen de oprichting 20 jaar geleden, maar waar ook onze feestdag vandaag plaats vond.

Bij terugkomst konden we het cadeau van oprichtend lid en uitbaatster van het café in ontvangst nemen… een fust bier. Ine namens alle leden hartelijk dank voor dit gul cadeau, gezien het lekker warm en dorstig makend weer, werd hier gretig gebruik van gemaakt.

Rond 18.00 was de ook de catering gearriveerd, deze werd verzorgd door Warung Ledeng, na het uitladen van al het lekker eten werd Bram achtergelaten om voor ons een BBQ te verzorgen.  Om 19.00 uur konden we eten, er stond een heerlijk buffet met verschillende salades, koude schotel, heerlijk vers gebakken turksbrood, kruidenboter, diverse sausjes, garnalenspiesjes en vele soorten vlees, waaronder natuurlijk ook hun befaamde saté’s  voor ons klaar. Hier heeft dan ook iedereen heerlijk van gesmuld. Gezien de enthousiaste Bram niet wist van stoppen met grillen, hebben we de hele avond nog kunnen genieten van al dat lekkers.

Na natuurlijk ging het feestje ook na het eten nog wel even door. Op het terras was het nog heerlijk toeven op deze zwoele zomeravond.

MVC Boszicht