Zondagsrit 21 oktober 2018

Zaterdag 20 oktober op onze clubavond werd  er gevraagd wie gaat er mee rijden morgen. Het zal waarschijnlijk de laatste dag van dit jaar zijn dat we nog droog en met redelijke temperaturen zouden kunnen gaan rijden. Er werd wel afgesproken dat we in verband met de in de ochtend lage temperatuur iets later vertrokken zou worden, dit had echt niets te maken met de hoeveelheid bier die er op dat moment genuttigd werd ;-).

Zondagmorgen vertrokken we om 11.00 uur vanuit ons clublokaal Café Boszicht richting Duitsland om van daaruit naar het Belgische Ardennen, om precies te zijn naar de op een na hoogste top van de Ardennen, Baraque Michel (674 meter). Onze voorrijder Ger leidde ons via voor velen onbekende wegen hier naartoe. natuurlijk was het stervensdruk op het terras bij Baraque Michel en werd er na 10 minuten op de bediening gewacht te hebben besloten om verder te rijden. Na zeer kort overleg werd er besloten om naar Malmedy te rijden om daar een frietje te gaan eten. Onze voorzitter Paul wist hier nog wel een echte Belgische friettent waar je de friet nog door een liukje in een zakje krijgt geserveerd. Zo gezegd zo gedaan, de motoren werden op het pleintje geparkeerd en we liepen richting de friettent “Au petit Chef” genaamd. Toen we aankwamen stonden er nog meer motorrijders aan het luikje, dat zijn normaal de voortekenen dat het met de kwaliteit wel goed zit. De grande pomme frite avec mayonaise was inderdaad van zeer goede kwaliteit en deze friettent zal dan ook in de loop van dit jaar nog in onze pitstop-10 terecht komen.

Van hieruit werd er via de achterbuurten van Verviers (iets met instellingen van de navi) richting Aubel gereden. Na een Tankstop reden we via de Planck naar het zuid-limburgse Mheer, waar we bij Café Quanten een koffietop maakten en nog even van de laatste zonnestralen konden genieten. En zo eindigde onze laatste zondagsrit van 2018.