Clubweekend 2023 Sauerland (D)

Na het traditionele ontbijt in ons clublokaal Café Boszicht vertrokken we met 12 motoren richting Sauerland. Eigenlijk hadden het 13 motoren moeten zijn, maar helaas had een lid van ons een blessure aan de schouder opgelopen tijdens het biljarten (of na het biljarten, maar daar is nog geen duidelijkheid over) en kon dus niet motorrijden en met ons mee op clubweekend. Onze eerste pauze was op een parkeerplaats van een voetbalclub, waar tot ons geluk de beheerder aanwezig was en hij was zo vriendelijk de deuren van de toiletten van het slot te halen, zodat onze pauze een plaspauze kon worden. Daarna vervolgden wij onze weg en staken wij de Rijn over en kwamen we in een veel bochtiger en groener gebied. Onze tweede stop was een lunchstop in een klein dorpje waar we konden kiezen uit een broodje bij de bakker, iets van een Imbiss of een ijsje van de ijssalon. Goed geregeld door onze toerleider, voor ieder wat wils. Na de lunch was het weer tijd om te vertrekken. Met een kleine vertraging (iets met een Einbahnstrasse, een eigenwijze Harley-rijder en een lokale bewoner) reden we richting de Biggesee. De Biggesee is een 9 vierkante kilometer groot kunstmatig stuwmeer en is ontstaan door de stuwdam gebouwd tussen 1956 en 1965. Hier hielden we ook onze derde stop. En na een verfrissend drankje op het terras van Landhaus Platte begonnen we aan de laatste etappe naar ons hotel in Schmallenberg. Omstreeks 16.30 uur arriveerden we bij Gasthof Zur Hohe Hunau. Hier werden we welkom geheten door onze gastheer Heinz en zijn vrouw Heike. Heinz had ook al meteen door dat wij door de hoge temperatuur behoorlijk uitgedroogd waren en ons snel voorzag van een groot glas lokaal gerstenat. Daarna snel douchen en lekker genieten van het diner. ‘s Avonds hebben we nog een tijd gezellig op het terras kunnen vertoeven totdat het toch te fris werd en we in de Bierstube plaats namen. 

Op zaterdag vertrokken we na het ontbijt richting Willingen waar de Bikeweek Willingen plaatsvond. Het bleek nog niet zo makkelijk om in Willingen te komen door de vele wegwerkzaamheden in het Sauerland. Maar ook dit was niet echt een uitdaging voor onze Tourleider. Hij loodste ons zonder echt veel extra kilometers naar Willingen. Aangekomen in Willingen werden snel de motors geparkeerd en kleden sommige zich nog om voor de echt tropische temperaturen die we hadden. Nu kon het plezier op de Bikeweek beginnen. Sommige wilden eerst iets drinken en anderen wilden zich meteen in het gedruis storten. Volgens de organisatie waren er 20.000 motoren aanwezig. Wat de Bikeweek Willingen ook meteen de derde grootste bikeweek van Europa maakt na European Bikeweek in Faak (A) en de Bikeweek in Hamburg (D). Er was een grote bikermarkt met allerlei hebbedingetjes, t-shirts en verschillende Harley-Davidson dealers uit Duitsland elk een grote tent hadden en waar je kleding en accessoires kon kopen. Ook stonden er diverse merken motoren waaronder KTM en Harley-Davison waar je op de nieuwste modellen kon proefrijden. Natuurlijk waren er ook voldoende eet- en drinkgelegenheden. Op drie podia’s speelden verschillende bands. Het was heel leuk om eens mee te maken en wie weet komen we nog een keer terug. Toen we ons weer allemaal verzameld hadden om te vertrekken hadden we weer iets oponthoud, alleen had het dit keer te maken met een van de leden die zich nog moest omkleden omdat het rijden in een korte broek toch niet echt veilig is. En met deze temperaturen duurde het omkleden toch iets langer dan normaal. De rit naar onze Gasthof verliep voorspoedig en we konden na een opfrisbeurt weer snel aan het gerstenat en gefermenteerd druivensap. Na het diner zijn we weer met zijn allen buiten gaan zitten. Sommige van ons hadden het zo warm dat ze de voeten gingen afkoelen in het voor het terras langsstromende beekje. Geïnspireerd geraakt hierdoor zijn enkele leden nog iets gaan wandelen om met hun voeten door een soort van ondiep ijskoud zwembad te lopen. Het zogenaamde Fusstreten, je loopt dan als een ooievaar door ijskoud water en dat zou dan goed zijn voor…. (geen idee). De meeste waren toch van mening om goed af te koelen moet je koud gerstenat of gefermenteerd druivensap drinken in plaats van in koud water te gaan staan of lopen.

Op zondag na het ontbijt was het tijd om afscheid te nemen van Heinz en Heike, maar eerst werd er nog een groepsfoto van de leden met de motoren gemaakt. Heike werd bereid gevonden om dit voor ons te doen. En na een complete fotoreportage konden we vertrekken. De route terug voerde ons weer door het groene bochtige heuvellandschap langs de Biggesee richting Keulen. Hier staken we via de snelweg weer de Rijn over en vervolgden we snel de weg naar ons mooie Limburg. Gezien de weersvoorspellingen werd er gekozen om de wat grotere B wegen te rijden zodat we voor het voorspelde noodweer thuis zouden zijn. Onderweg werd het nog spannend want de lucht werd steeds donkerder en dreigender. Gelukkig zijn we allemaal weer droog en veilig thuis gekomen.

We kunnen terugkijken op een goed georganiseerd en geslaagd clubweekend.

MVC Boszicht