Boszzichtrit 2015 18e editie

Op zondag 17 mei was het zover, de 18e editie van onze Boszichtrit werd verreden. Natuurlijk gaat zoiets niet zonder de nodige voorbereidingen. Vier weken voor de rit worden onze promotiezeilen langs de doorgaande wegen in onze gemeente geplaatst en de zaterdag voor de rit wordt altijd de tent opgebouwd, de vrachtwagen gelost en onze eigen stamtafels en zitjes afgewassen. Dit jaar was het ook nog onze 3e zaterdag, de vaste clubavond. Enkele leden waren op het

idee gekomen om na het opbouwen niet naar huis te gaan maar gewoon te blijven en de BBQ aan te steken en dan gezamenlijk eten. Ieder van ons had wat te eten meegenomen en dat werd op BBQ lekker klaargemaakt, maar van alleen vlees kun je niet leven dus werd er nog friet gehaald bij „Op de Boom”.

Het was super gezellig….wie weet is er een nieuwe traditie geboren. ‘s Avonds kwam er nog een discobus naar Putbroek, nee niet om ons op te halen maar om een hele groep feestvierders te brengen.

Het bleef nog lang onrustig in Putbroek…..

 

‘s Morgens was het weer vroeg aanpakken, om 8.00 uur hebben we het terras buiten klaar gemaakt en binnen de inschrijftafel in elkaar gezet. En de zondag deed zijn naam eer aan, het was al vroeg zonnig.

De eerste inschrijver was er al om 9.00 uur, maar helaas hij moest toch nog wachten tot we alles klaar hadden en om 9.30 uur van start konden gaan.

Het was al vroeg druk en de rij aan de computer tafel waar de routes op de navigatiesystemen werden gezet werd niet echt kleiner. Onder het genot van een kopje koffie wachtte iedereen geduldig zijn beurt af. Voor de mensen die lang hebben moeten wachten, maak volgend jaar gebruik van de voorinschrijving. De route ging dit jaar naar de Duitse Eifel.

Ook dit jaar waren er weer veel mooie en verschillende motoren te zien op de parkeerplaats, maar er sprong er wel eentje met kop en schouders boven uit.

De Rat van Werner, een Honda CX die helemaal vol is gehangen met alles wat hij kon vinden, van sleutelhanger tot pluche beer je keek je ogen uit.

Om ongeveer 15.00 uur kwamen de eerste rijders terug en dat ging door tot ongeveer 17.30 uur toen de laatste rijders arriveerden. Iedereen kon na terugkomst nog genieten van een lekker zonnetje en natuurlijk de innerlijke mens wat aansterken met een stukje vlees van onze BBQ.

Toen was het tijd voor onze voorzitter om de beker voor de grootste club uit te reiken. Dit jaar is hij gewonnen door een Duits/Nederlandse vriendenclub die zich de „Sonntagsfahrer” noemen, zij hadden ingeschreven met negen rijders.

In eerste instaantie dachten we dat Werner de verstkomende deelnemer was, maar de mannen van MC Salland uit Lemele, Overijssel waren ook nog gekomen en die hadden al 205 km gereden voor dat ze bij ons aan de 210 km lange Boszichtrit begonnen.

Het was een zeer geslaagde dag en we willen langs deze weg onze sponsoren en alle deelnemers bedanken, want zonder jullie is er geen Boszichtrit.

Bedankt en tot volgend jaar 8 mei bij de 19e editie van onze Boszichtrit.

 

Bestuur MVC Boszicht