Clubweekend 2015

Op vrijdag 11 september zijn we met 14 leden  om 9.00 uur in ons clublokaal bij elkaar gekomen om aan het clubweekend te beginnen. Zoals inmiddels gebruikelijk word ons door Ine een heerlijk ontbijt aangeboden met spek en eieren. Rond 10.00 uur zijn we met 10 motoren en  een goed gevulde maag vertrokken naar “Hotel im Fronhof” in Mettendorf dit ligt plus minus 10 km van de luxemburgse grens. Jammer genoeg moest

Monique met de auto gaan omdat zij net een zenuwbehandeling had gehad. Bep is met haar meegereden en natuurlijk kon ook van de situatie gebruik gemaakt worden om haar wat bagage mee te geven. De weergoden waren ons goed gezind, en via een mooie route zijn we via “De Planck” naar Sint-Pieter- Voeren gereden voor onze eerste koffiestop. “Gasterij de Commanderie”.We zijn verder gereden door de ardennen en om p/m 1,00 uur kwamen we bij  friture “la Ranch” een echte Belgische frietkot waar we al vaker gegeten hebben. Na de Belgische frieten zijn we via Coo richting Luxemburg gereden. Hier hebben we onze motoren vol getankt met goedkope benzine (€ 1,14) en nog wat inkopen gedaan.  Na ongeveer 50 km zijn we aan gekomen bij  ons hotel waar we gezellig op het terras zijn neer geploft. Niet veel later kwam Monique en Bep ook aangereden. De frieten van ‘s middags waren waarschijnlijk erg gezouten want voor dat de kelnerin haar dienblad leeg had waren de eerste glazen ook al leeg en kon ze gelijk nieuwe halen. De “Bekker” is nagekomen en had het geluk dat de eigenaar altijd met diegene die het laatst komt een Schnapps drinkt. Na het avondeten zijn Peter en Han in het zonnetje gezet ivm hun 12,5 jarig lidmaatschap van “MVC-Boszicht”. Er volgde nog een gezellige avond met wat schrobbelêr-artikelen tot in de late uurtjes.

De volgende ochtend om 9,00 uur was weer bijna iedereen fit aan het ontbijt. Om 10,00 uur zijn we vertrokken voor een mooie rondrit door Luxemburg naar het duitse Saarburg waar we boven op een berg gegeten hebben en genoten van het mooie uitzicht. Via het mooie “Mullerthal” zijn we teruggereden naar ons hotel waar we net op tijd aankwamen voordat er  een fikse regenbui naar beneden kwam. Nog voor het avondeten kwamen Patrick en Miranda binnen, wat een mooie verrassing was. Na het eten weer een gezellige avond en ’s morgens fit weer op voor het ontbijt.

Vandaag vertrekken we huiswaarts via de”Ardennen”. Na een koffiestop in de buurt van Ovivat wilde de motor van Lon niet meer starten toen we wilden vertrekken. We hebben de motor nog aangeduwd maar hij liep toch niet goed. Lon is bij Nic achterop gestapt en rechtstreeks naar huis gereden om de aanhanger te halen en de motor op te laden. Achteraf bleek alleen de accu kapot te zijn.(Die heb je niet bij je.) De rest van de groep zou nog ff bij een van onze sponsoren “Schepers Motoren Design” aan gaan omdat hij open dag had. In Hoensbroek waren we ineens een hele groep motoren kwijt. De motor van Jan had wel erg veel dorst gehad en opeens was de tank leeg. Gelukkig had onze voorzitter een slangetje (Geleerd op supertoer) bij zich en kon wat benzine uit zijn tank zuigen zodat Jan door kon tot het tankstation. We hebben het mooie weekend afgesloten met koffie in ons clublokaal. Het was weer een super geslaagd weekend met mooi weer en mooie route’s.

Gr Paul.