Memorialrit Kyro Verstraeten 2015

Voor de 13e keer organiseerde de voormalige supportersclub van Kyro Verstreaten hun jaarlijkse toertocht, waarvan de opbrengst naar de Daniel den Hoed kliniek gaat. Ook dit jaar was MVC Boszicht met 10 leden goed vertegenwoordigd. Onze groep werd aangevuld met een 3-tal rijders die eens graag met ons mee wilden rijden, te weten Nicole, Dieter en Jean. Om 10.30 uur werd er vertrokken. Onze voorrijder Paul had gebruik gemaakt van

de voorinschrijving en had de route op zijn Garmin en leidde ons naar Noord-Limburg, hij had de route enigszins aangepast. Na een koffiestop langs het water in Roermond ging de rit verder naar het veer in Kessel. Nadat we de maas hadden overgestoken vervolgde we onze weg via Grathem en Stramproy naar de Belgische grens. Natuurlijk werd er in Belgie een stop gemaakt om een lekkere vlaamse friet te eten. Af en toe moet er natuurlijk ook getankt worden, na de tankstop weigerde een van de motoren dienst. Met vereende krachten werd een poging gewaagd om de zware Harley aan te duwen. Dat viel behoorlijk tegen, toen de duwers weer een beetje op adem waren gekomen werd een tweede poging ondernomen, helaas. Maar bij de derde poging kwam er weer leven in de brouwerij en konden we onze weg vervolgen, inmiddels had de rest van de groep ook in de gaten dat ze drie motoren misten en kwam er eentje polshoogte nemen. Met zijn vieren konden we ons vlug weer aansluiten bij de groep.

Via kleine weggetjes (die alleen in de route van Paul stonden) ging het richting Maaseik waar de de maas voor een tweede keer die dag overstaken, maar nu over een brug in plaats van het veer.

En om 16.15 waren we weer bij Cafe „het Hingen”.

 

MVC Boszicht