Recordpoging BTFoG en 3e zaterdag

Zaterdag zijn we met een ruime delegatie van MVC Boszicht deel gaan nemen aan de recordpoging van BTFoG in Gangelt. Rond 10.30 hebben we verzameld bij ons clubhuis Café Boszicht waar Ine al voor een lekker bakje koffie of iets fris had gezorgd. Toen we allemaal wat hadden gehad, zijn we vertrokken richting de Oase in Gangelt om ons in te schrijven in het logboek. Na inschrijving konden we door naar het feestterrein bij de school in Gangelt.
De planning was dat we om 14.30 uur zouden vertrekken voor de record motortocht, dus we moesten nog een paar uur zien te overbruggen in de hitte. Helaas was er maar weinig schaduw op het terrein, maar het is ons uiteindelijk toch gelukt een redelijk plekje te vinden. Er waren allerlei kraampjes waar sommige leden zich te buiten aan zijn gegaan. De een kocht een ring, de ander een water pistool, maar uiteindelijk had de kraam met de drank toch de grootste afzet. Dat was ook wel nodig, want het was zo warm dat je je zweet vrijwel niet aangevuld kon krijgen.
Tegen 13.30 uur moesten de mensen die een gehandicapte mee konden of wilden nemen zich binnen melden , terwijl er buiten een stuntshow was van een quad met straal aandrijving. Dit viel allebei tegen. Er bleken meer motorrijders te zijn dan gehandicapten die achter op een motor konden of wilden en de stuntshow was vooral een heleboel rook en knallen.
Uiteindelijk konden we om 15.00 uur vertrekken voor een tochtje door de omgeving. Wij van MVC Boszicht vertrokken echter meteen al met een motor minder omdat Herman een zekering had opgeblazen en zijn motor niet meer aan de praat kreeg. Hij heeft deze ter plekke vervangen en de groep weer ingehaald.
De hoge temperatuur en het lage tempo hadden echter meer uitvallers tot gevolg. Na ca. 20 km was mijn eigen motor aan de kook en moest ik stoppen. Na het blok de tijd te hebben gegeven om af te koelen zijn we weer achter de groep aangereden om bij onze leden aan te sluiten. Net voor Waldfeucht kwamen ze ons tegemoet en zijn we weer in de colonne aangesloten. Het bleek echter dat in Waldfeucht er meer mensen last hadden gekregen van oververhitting van motor of van zichzelf met als gevolg dat Peggy, Nic, Lon, Herman en Lilian hier allen uit de stoet zijn gestapt om of de motor of zichzelf af te koelen.
De rest heeft de route afgereden al hadden sommige mensen het hierbij zo warm gekregen dat ze een liter koud water achter in hun motorjas hebben geschud om koel te blijven.
Om ca. 17.00 uur waren we weer terug in Gangelt waar we nog gauw wat hebben gedronken en toen van de organisatie te horen hebben gekregen dat het record gehaald was. We hebben dus niet voor niets zo afgezien in de hitte.
Hierna gauw op weg naar huis om ons klaar te maken voor de 3e zaterdag.
De 3e zaterdag verliep dit keer erg rustig. Iedereen was aardig sloom van de hitte, maar gelukkig voor Ine was het wel nog aardig dorstig weer.
Monique had nog een verassing voor Herman gemaakt. Omdat hij in Oostenrijk een reuze schnitzel had gegeten, maar daar vervolgens bijna 24 uur beroerd van is geweest, had Monique speciaal voor Herman een mini schnitzel meegenomen. Omdat ik zelf ook de reuze schnitzel had gegeten in Oostenrijk en daar totaal geen last van had kreeg ik een iets grotere versie en mochten Herman en ik een wedstrijdje doen wie de schnitzel als eerste op had. Deze werd ruim gewonnen door Herman. Vervolgens zijn er door de diverse leden veel vakantieherinneringen opgehaald en is het toch nog een gezellige, voor MVC Boszicht begrippen rustige, 3e zaterdag geworden.

Harold Peulen
secretaris