Sommerparty Spirits Seekers 2012

Op 2 juni zijn we naar onze vrienden van CF Spirt Seeker in Fronhoven geweest.
Hier gaan we al enkele jaren naartoe, we blijven dan slapen in de tent en sommige in hun bus of bestelautootje. Dit jaar waren we met 8 motoren en 1 bus. Lon is later op de avond nog nagekomen maar hij moest nog iemand spreken in Keulen over een waterpomp, via Keulen, Alsdorf en Jullich heeft hij de weg naar Fronhoven toch gevonden.

Toen we om omstreeks 18.00 uur met onze motoren aankwamen in Fronhoven werden we hartelijk begroet door de leden van CF Spirit Seeker. Er werd besloten om eerst maar een biertje te drinken en daarna de tent op te zetten. Dat biertje smaakte goed en de tenten stonden snel, althans de meeste dan. De spiksplinternieuwe tent van Nic en Monique had wat langer tijd nodig. De meegeleverde beschrijving werd direct aan de kant gegooid en vlijtig werd begonnen met het opzetten. Na het vastbinden van de nu al uitgelubberde elastiek met ducktape werden de stokken vakkundig door de lussen van de binnentent gestoken. Het zag er perfect uit, maar aangezien ze regen voorspeld hadden wilden ze toch ook de buiten tent eroverheen…..tja, hoe? Na met ongeveer 5 personen de situatie bekeken te hebben werd besloten om de tentstokken door de buitentent te steken, eigenlijk gewoon zoals het hoort.
Daarna werd dit over de binnentent gezet en de binnentent met lusjes vastgemaakt aan de buitentent. Taadaa, de laatste tent stond ook.
Na het opzetten van de tenten hebben we ons naar het Partyterrein begeven om wat te gaan eten, naast kotelet, worst, gebakken aardappeltjes en pastasalade hadden ze ook diverse zelfgebakken kuchen. Deze vonden gedurende de avond nog gretig aftrek, vooral die met aardbeien. Na het eten werden twee olievaten bijmekaar geschoven en werden deze vlug volgezet met flesjes Bitburger en megaglazen wijn. Lon werd nog gebeld om te vragen of hij nog ver moest, hier had hij geen antwoord op gezien hij niet wist waar hij zich bevond.
Maar even later kwam hij ook het terrein oplopen en was de groep compleet. Ondertussen werd met Stubbi enkele routes doorgenomen die hij voor ons clubweekend heeft gemaakt, dus dat is ook geregeld. Het werd wat fris buiten dus besloten we naar binnen te gaan, stonden we meteen wat dichter bij de tap. Op een gegeven moment was de ‘discjockey’ aan het stuntelen met de cd-speler en was er geen muziek meer, natuurlijk werd er door ons enkele klassieke drinkliederen ten gehore gebracht wat de feestvreugde alleen nog maar deed groeien. De discjockey begreep de hint en veranderde de muziekstijl van stevige rock naar een beetje meer partymuziek. En daar moest natuurlijk op gedanst worden, niet alleen door de leden van MVC Boszicht, maar ook andere bezoekers waagden zich op de dansvloer. Na veel grappen en grollen werd het toch langzaam tijd om onze tentjes op te zoeken en om omstreeks kwart voor vier ging de laatste naar het luchtbed.
‘s Morgens werden we vroeg gewekt door de regendruppels op onze tent, zou het blijven regenen of word het nog droog? Ach we zullen wel zien, eerst maar eens ontbijten. De Spririt Seekers hadden dit weer voortreffelijk voor elkaar, scrambled eggs, harde broodjes, verse koffie en diverse beleg. Langzaam kwamen ze allemaal naar de ontbijttafel en als er veel onzin verteld word en Lon de moppentrommel opentrekt dan vliegt de tijd.
Na 2 uurtjes aan de ontbijttafel zijn we toch maar de tenten gaan afbreken want het zag er niet meer uit dat het droog zou worden.
Na het afbreken en het afscheid nemen van de Spirit Seekers zijn we op weg gegaan naar huis, sommige vielen bij thuiskomst direct in slaap op de bank, terwijl er ook mensen waren die zich even snel douchten en dan snel weer de kroeg in doken want het was kermis in het dorp.
De Sommerparty van CF Spirit Seekers is een evenement waar we elk jaar weer naar uitkijken en we zullen er het volgend jaar zeker weer bij zijn.

Boy Schroeder