Sponsorrit Schepers Motoren Design

Vandaag om 09.15 uur verzameld bij ons clubhuis Café Boszicht om daarna te vertrekken naar Brunssum voor de Schepers Motoren Design Sponsorrit. De weersverwachtingen werden weliswaar met de dag slechter naarmate deze zondag er aan kwam maar we hielden goede hoop. Iedereen was netjes op tijd aanwezig

en dus vertrokken we al snel richting Brunssum met 15 man/vrouw. We hadden nog versterking gekregen van een 3-tal Outriders en wat andere oude bekenden.
In Brunssum aangekomen eerst de nieuwe vaten voor onze staantafels maar een bewonderd en vervolgens onder het genot van een bakje koffie en een plak cake ingeschreven. De mensen die de route nog niet in hun navigatie hadden konden die hier ook nog even inladen.
Vervolgens om 10.15 uur maar een begonnen aan de tocht van 272 km richting Eifel.rit schepers 12 66 Het begin was even behelpen maar toen we eenmaal in de Eifel waren hadden we de ene mooie weg na de andere. De weergoden bleken ons ook goed gezind want de weg bleef droog en af en toe kwam de zon er lekker door heen. Onderweg bleek een van de Outriders met een kapotte accu te rijden dus toen hij de motor liet afslaan moest er natuurlijk even geduwd worden. Voor de rest van de dag heeft hij hem bergafwaarts geparkeerd zodat er niemand meer hoefde te duwen.
In Gemünd hebben we een Imbiss gevonden met zelfgemaakte friet dus we hebber er weer een Waypoint bij voor in de navigatie: Onkel Toms Hütte. Na te hebben genoten van de nodige friet en currywurst en allemaal één voor één in de rij te hebben gestaan voor het toilet zijn we weer verder gegaan.
Wat een verschil in wegen met Nederland is het toch, prachtige kleine weggetjes met super strak asfalt in plaats van gaten en drempels. Met de politiecontroles viel het gelukkig ook aardig mee. We hebben er eentje gezien en daar werden we ruim van te voren voor gewaarschuwd door tegenliggers. Na noch een korte stop om wat te drinken was het tijd voor het laatste stukje naar Brunssum. Of Paul de route te kort vond of dat hij wilde testen of ieders kleren waterdicht waren weet ik niet, hij ging in ieder geval even richting Keulen (waar de buien hingen) terwijl we toch echt richting Heerlen moesten. We hadden ook nog een kleine aanrijding tussen twee Outriders maar gelukkig was er alleen sprake van wat blikschade.
Uiteindelijk was iedereen tegen 16.45 uur weer terug in Brunssum waar we nog werden getrakteerd op een versnapering van de Grill specialist. We moesten ook nog even op de foto met de opblaasbeer van Stichting Kleine Beer, een van de goede doelen waar de opbrengst van de rit heen ging. Uiteraard moesten er ook nog de nodige foto’s worden gemaakt van het tot staantafel verbouwde Putoline vat.
Kortom het was een fantastische motordag met een hele mooie route en geweldig motorweer.
Wat mij betreft zijn we er volgend jaar weer bij.

Harold