Clubweekend 2016

Vrijdagmorgen 8 juli om 09.00 uur was het zover, de traditionele start van ons clubweekend, het ontbijt in Cafe Boszicht.

Het was weer top verzorgd door onze “Wirtin” Ine. Dit jaar brachten we ons clubweekend door in het pittoreske Kobern – Gondorf (D) en wel in Hotel “Zur Kupferkanne”.

Om omstreeks 9.45 uur vertrokken we richting Eiffel. Onze voorzitter had de route uitgestippeld die ons naar

onze lunchstop leidde, de Pommessbude bij de Nurnburgring.

Na hier geluncht te hebben, kwam de enige rijder met een ketting (de rest heeft riem of cardanaandrijving) erachter dat hij zijn kettingvet vergeten was.

Hij moest dus nog even een paar kilometer terug het dorp inrijden om wat van dat spul te scoren.

Hierna konden we de weg vervolgen naar ons hotel, na 248 mooie en bochtige kilometers kwamen we aan bij het hotel en werden we verwelkomt door Addi (de Wirtin).

Na een lid voorzien te hebben van een nieuwe bijnaam (Schwammkopf), deelde Addi een welkomstdrankje uit

Enkele leden wilden zich nu eerst even snel douchen dus werden snel de sleutels uitgedeeld zodat zij konden gaan genieten van een heerlijke verfrissende douche.

Tja dan blijken er toch douchekranen te zijn die niet zo eenvoudig te bedienen zijn. En lid moest zelfs haar man te bellen zodat hij eens een kon kijken, maar ook hij snapte niets van deze kraan.

Hij is toen maar even naar de bar gegaan om Addi te vragen hoe die werkte, tot grote hilariteit van de andere leden.

Maar we hadden ook zeer slimme leden, het kleinste lid van ons lukte het ook niet met de kraan en hij heeft zich toen maar in de wasbak gewassen (was als een ligbad voor hem).

Ondertussen was ook Leon aangekomen, hij moest om medische redenen noodgedwongen met de auto nakomen. Een Seat……tja kan natuurlijk ook niet anders…. Seat Leon.

Toen iedereen fris en fruitig was konden we om 19.00 uur aan tafel voor ons avondeten. Kippensoep, champignonschnitzel met pommes en salat van het buffet. Als toetje kregen we walnootijs met karamelsaus.

Hierna zijn we teruggegaan naar de bar en hebben we het nog erg gezellig gehad. Er was zelfs een lid die over verborgen talenten beschikte en ons verraste op een paaldansact.

Zaterdagmorgen om 9.00 uur zat weer iedereen aan het uitgebreide ontbijt. Omstreeks 10.00 uur werd er vertrokken voor onze rondrit van zo’n 160 km.

Na getankt te hebben reden we nog een stukje langs de Moesel en toen tussen wat huisjes door de bergen in. Het was een zeer mooie route die Paul uitgezet had met lekker veel bochten op goed berijdbare wegen.

Voor de late lunch zijn we gestopt in Cochum waar ieder even de benen kon strekken en voor de inwendige mens kon zorgen. De temperatuur was inmiddels ver boven de 20 graden en de meeste waren blij dat ze even de motorjassen konden uitdoen.

Om15.00 uur vertrokken we weer richting hotel, waar we omstreeks 16.00 uur aankwamen.

Na het douchen belanden we allemaal op het terras onder de druivenstruik. Harold (de man van Addi) was inmiddels al druk bezig met de voorbereidingen van de BBQ.

Deze was zeer goed verzorgd, met 6 soorten vlees, veel salades en gebakken aardappels. Ik kan zeggen het smaakte uitstekend en was voor mij persoonlijk een van de betere BBQ buffetten.

Na het eten werden er nog enkele schnapps gedronken en heeft onze eigen Jossi nog een optreden op zijn “penspiano” verzorgd.

Toen het na middernacht te koud werd zijn we naar binnen gegaan en hebben nog even in de bar verder naar elkaars sterke verhalen geluisterd.

’s Morgens om 9.00 uur was weer iedereen paraat voor het ontbijt. Omstreeks 10.00 uur was het tijd om te beginnen aan de terugreis. Nic & Monique hebben voor de snelste weg moeten kiezen daar zij nog verplichtingen hadden.

De terugreis was ongeveer een 190 km en die verliep voorspoedig zodat we omstreeks 14.30 uur weer thuis waren.

Het was een zeer geslaagd clubweekend, alles klopte precies: de routes, het hotel met het lekkere eten en goede bediening, maar ook het weer.

 

Boy