Openingsrit 2015

Zoals elk jaar is er de eerste zondag na pasen onze openingsrit en zoals altijd begon onze openingsrit met een ontbijt met “Sjpek mit Eier” en een lekkere kop koffie of thee. Ine had voor lekker krokant spek gezorgd en Roadcaptain Nic zorgde voor de gebakken eitjes, hele dooier, kapotte dooier of effe aan beide zijden gebakken, niets was

hem tegek. En met zijn echte koksmuts smaakte de eitjes niet alleen profesioneel, maar zag hij er ook nog uit als een profesionele kok.
Na het ontbijt vertrokken we met 14 motoren richting Roermond/Swalmen alwaar we de Duitse grens overstaken. Er was een stop gepland bij de Bikertreff in Brüggen, maar helaas die was nog niet open. Toch maar even gestopt op de parkeerplaats om de beentjes te strekken en het voorbandje van Ben op te pompen. Van hieruit vervolgden wij onze route richting Hückelhoven om daar bij een imbiss dan maar wat te drinken en een sanitaire stop te maken. Sommige leden hadden al een beetje trek en konden de verleiding niet weerstaan om een lekkere Duitse Frikandelle te verorberren.
Van hier uit vertrokken we richting Gangelt om onze vrienden van BTFoG te bezoeken bij de Oase om hier nog een lekkere Erdinger AF te nuttigen. Het was daar heerlijk vertoeven op het terras in het zonnetje. Sommige sloeg de kolder in de kop en hadden veel plezier met de onzin die ze uitkraamden en een theezakje (zie de foto’s).Er werd al geopperd om voortaan standaard Tenaladies te gebruiken omdat als er sommige mensen bijelkaar zijn, er erg veel gelachen word en het toilet dan net te ver kan zijn.De rit werd vervolgd richting ons clubhuis in Putbroek waar we na een 150 kilometer weer allemaal veilig aankwamen. Het was een mooie zonnige rit waarvan ik hoop dat we er nog veel van krijgen dit jaar.
Boy Schroeder